Vad är wall stickers och väggdekor?

Wall sticker och väggdekor är två namn på samma sak, det är stora klistermärken i plast som man kan sätta upp på väggar, glas och på andra släta ytor.

Adlind Wall Stickers erbjuder två olika sorters väggdekor, en typ som kallas för Peel-off stickers som bara är att ta loss från arket och sätta upp på väggen direkt, precis som ett vanligt klistermärke. Sen har vi även en andra sort där man använder en överföringsplast för att få upp den på väggen.

Båda typerna har sina för och nackdelar. Peel-off stickern är lätt att få upp på väggen men kan komma i många delar. Väggdekor med överföringspapper är istället bara en stor plansch (eller några få delar) och kan vara lite klurigare att få upp men med den får du upp dina motiv i ett svep så att all text och motiv sitter rakt. 

 

Våra wall stickers och väggdekor

Här på Adlind Wall Stickers har vi ett noga utvalt sortiment av wall stickers som är till för både vuxna och barn. Vi har delat in det i kategorierna Wall stickers barn och Wall stickers till hemmet. Vårt sortiment innehåller bland annat världskartor, träd, snygga mönster, slott och djur av alla slag, igelkottar, ugglor, allt du kan tänka dig!

Vi har väggdekor i olika storlekar, färger och former. Dock kan det vara svårt att förmedla allt detta via en dataskärm så var uppmärksam med att färgerna kan variera beroende på färginställningarna du har på din skärm. Var även uppmärksam på att storlekarna som är utskrivna motsvarar uppsättningen som vi har på visningsbilden. Du kan själv sätta ut din wall sticker med vilka mellanrum du vill.

Hur man sätter upp wall stickers

 

Wall sticker med överföringsplast


  1. Du ska vara noga med att underlaget är rent och slätt. Rengör ytan noga för att få bättre fäste och ta bort allt fett, damm och smuts innan du börjar uppsättningen. Ytan ska vara torr.

  2. Ta bort artikelnummer och loggor från arket med din väggdekor.

  3. Dra bort överföringsplasten från papperet och sätt det ovanpå papperet där din wall sticker sitter.

  4. Om du inte vill ha din wall sticker på väggen precis så som den sitter på papperet så ska du i det här steget klippa ut de bitar du vill ha. Du behöver inte vara så noga så länge som du inte klipper sönder själva motivet. All plast runt omkring kommer att tas bort sen.

  5. Stryk över motivet med fingrarna eller med något annat hårt (som inte har sönder varken plasten eller motivet) så att motivet överförs från bakgrundspapperet till plasten. Ett tips är att använda ett kreditkort.

  6. Nu ska motivet upp på väggen! Se till att mäta ut så att din wall sticker hamnar exakt där du vill ha den och så att den får plats. Börja med att försiktigt dra bort bakgrundspappret i den övre kanten. Se till att motivet följer med den främre plasten. Sätt plasten mot väggen och ta bort lite av bakgrundspapperet i taget medan du sätter plasten mot väggen. Stryk efter med fingrarna så att du tar bort eventuella luftbubblor. Jobba uppifrån och ner och var noga med att ta bort luftbubblor.

  7. Nu är det dags att ta bort överföringsplasten. Dra försiktigt bort överföringsplasten, lite i taget, och se till att motivet sitter kvar på underlaget. Skulle det följa med så stryker du lite till över motivet för att se till att det fastnar på underlaget.

Ett tips kan vara att ta hjälp av någon när du ska sätta upp ett stort motiv.

Sådär! Nu är din wall sticker där den ska vara.

Peel-off wall sticker


  1. Börja med att se till att ytan är slät och ren. Rengör ytan noga för att få bästa fäste och se till att ytan är fri från fett, damm och skräp och se även till att den är torr innan du börjar uppsättningen av din väggdekor.

  2. Se till att du har tillräckligt med plats på uppsättningsytan så att du får plats med alla delar. Uppsättningsförslag finns med på arket med väggdekoren och du kan också få inspiration från bilder här på sidan.

  3. Nu är det bara att sätta upp din wall sticker! Peel-off stickern är lättjobbad då det bara är att dra loss dekoren från arket. Börja vid ena sidan eller i ett hörn och jobba dig över till nästa sida/hörn så det inte blir några veck eller luftbubblor. Ta gärna hjälp av någon när du sätter upp stora motiv.